Tilbage til forside
border
    Forside
    Destinationer
    Nyheder
    Historie
    Sprog
    Vejr / Klima
    Mad / Opskrifter
    Søgetjenester
    Links
    Hvem er vi?
    Forbehold
    Kontakt
Border
border
 
Optimeret til 1024 x 768
border
< Tilbage.
border
border Perioden 1100 - 1500
border
border

1117
Kamesvara bliver konge i Kediri (indtil 1130). Han gifter sig med en prinsesse fra Janggala og forener de to kongeriger igen.

1135
Kong Joyoboyo tager magten i Kediri indtil 1157. Joyoboyo bliver kendt for sin profiti om at Indonesien vil blive regeret af en hvid race i lang tid, så en gul race i en kort indtil Indonesien bliver selvstændigt igen.Hans regerings tid var også en gylden tid I Javanesisk litteratur. På denne tid er Ternate en vassal stat til Kediri.

1221
Ken Arok, en lokal fyrste i Tumapel, besejrer styrker fra Kediri (Battle of Genter).

1280
En gruppe fra Kediri, som er utilfredse med Kong Kertanegara, flytter til Kutai i Kalimantan. Thai kongen fra Sukhotai begynder at erobre de områder på den Malaysiske halvø som tidligere tilhørte Srivijaya.

1281
Muslimer fra Jambi sender en ambassadør til Kublai Khan.

1284
Kertanegara erobre Bali. Den sidste Warmadewa konge af Bali bliver slået ihjel.

1289
Kublai Khan sender folk til Singhasari for at kræve skat ind; Kertanegara sårer dem og sender dem hjem.

1290
Kertanegara erobrer det Malaysiske kongedømme på Sumatra omkring Jambi.

1292
Marco Polo besøger Sumatra og Java. Kublai Khan forbereder en invasions flåde på 1000 skibe for at erobre Java. Kertanegara bliver dræbt i et hof oprør; hans svigersøn flygter og grundlægger et nyt hof ved Majapahit (i dag Trowulan.Bali bryder med Singhasari under kongen af Pejeng i Ubud. November den Mongolske flåde forlader Java; går i land ved Tuban. Majapahit var et af de eneste lande på denne tid der besejrede en Mongolsk invasion.

1293
Wijaya danner en alliance med Mongolske styrker imod Singhasari in Kediri. Alliancen ledes af Jayakatwang. March De samlede styrker af Mongolske/Kinesiske soldater og Majapahit erobrer Kediri. Wijaya vender tilbage til Trowulan, angriber Mongolerne i et overraskelsesanreb. Mongolerne trækker sig tilbage og forlader Java. November Wijaya krones som kong Kertarajasa Jayawardhana fra Majapahit. Wijayas kroning som Kong Kertarajasa af Majapahit, på en skulptur fra den tid.

1297
Pasai på Sumatra reverterer til Islam. Sultan Malek Saleh er den første muslimske hersker i hvad der nu er Indonesien.

1309
Jayanegara bliver konge af Majapahit.

1319
Et oprør ledet af Kuti tvinger Jayanegara til at flygte ud på landet. En opstand imod Kuti bringer Jayanegara tilbage til magten. Under oprøret var Jayanegara sammen med sin unge chef for hans bodyguard, Gajah Mada. Gajah Mada sneg sig tilbage i byen forklædt og startede et rygte om Kong Jayanegara død. Nyheden var meget upopulær blandt befolkningen og folk fortalte at de var utilfredse med Kuti.

1328
Jayanegara bliver snig myrdet, sandsynligvis med hjælp fra Gajah Mada. Legenderne siger at Kong Jayanegara havde stjålet Gajah Madas kone. Gajah Mada, nu en højt placeret minister, aftalte med en læge at kongen skulle have gift da Kongen lå på sit sygeleje, hvor efter Gajah Mada fik lægen henrettet for hans drab. På dette tidspunkt besøger, Odoric af Pordonone, en Franciskaner from Italien, besøger Java, Sumatra, og Kalimantan.

1330
Gajah Madah bliver "patih" eller Premier Minister af Majapahit, og regeres som regent.

1333
Kongdømmet Pajajaran bliver grundlagt med dets hovedstad Pakuan nær vore dages Bogor. Et af det områder der ikke blev erobret af Majapahit var det Sundanesiske område på Vest Java.

1343
Styrker under Gajah Madah besejrer Pejeng kongen fra Bali, Dalem Bedaulu.

1345
Arabisk købmand og forfatter Ibn Battuta besøger Pasai på Sumatra. Ibn Battuta fortalte at de muslimer han mødte fulgte madhhab Shafi'i, en lov skole næsten alle muslimer stadig følger i Indonesien i dag.

1350
Rajasanegara bliver konge af Majapahit. Majapahit erobrer de islamiske kongedømmer Pasai og Aru (senere Deli, nær Medan) i det nordlige Sumatra. Digteren Mpu Tantular fra Majapahit, som levede på dette tidspunkt fandt på mottoet "Bhinneka Tunggal Eka", som er Indonesiens national motto I dag.

1364
Gajah Madah dør. Mange af de opgaver han udførte blev regnet for for meget for almindelige mennesker. Hans opgaver bliver fordelt ud på 4 nye regerings poster. Hayam Wuruk er Konge af Majapahit.

1389
Hayam Wuruk dør og bliver efterfulgt af Wikramawarddhana. Hayam Wuruk anden søn, Wirabumi, stilelr spørgsmåls tegn ved tronfølgen. Majapahits magt begynder at smuldre.

1400
Aceh reverterer til Islam.

1414
Paramesvara reverterer til Islam, og skifter navn til Iskandar Syah, efter at han har giftet sig med datteren af Sultanen af Pasai. Melaka er nu et Islamisk sultanat.

1414
Den første moske bliver opført på Ambon.

1419
Iskandar Syah fra Melaka besøger Kina for at bede om hjælp imod Siam.

1424
Iskandar Syah dør 72 år gammel. Hans søn tager titlen Sri Maharaja, og rejser med det samme til Kina for at få støtte.

1445
Et Hinduistisk oprør mod Islam bliver stoppet. Thailand angriber Melaka men bliver drevet tilbage.

1447
Kertawijaya, bror til Suhita, bliver Konge af Majapahit. Han reverterer til Islam efter råd fra hans kone, Darawati, prinsesse fra Champa (nu Vietnam). Sunan Ampel, nevø til Kertawijaya, arbejder på at sprede Islam ved Surabaya.

1451
Kong Kertawijaya bliver myrdet og erstattet af Rajasawardhana, som forhindrer Islam i at sprede sig ved Majapahit.

1468
Hof oprør i Majapahit: Bhre Kertabhumi smider Suraprabhawa ud af hans hof ved Tumapel. Suraprabhawa flytter til Daha, nær Kediri. På dette tidspunkt forlader mange hinduer Java og flytter til Bali.

1478
Majapahit kongedømmet ryger ud i kaos. Bhre Kertabumi, Konge af Majapahit flygter til Demak. Det Islamiske Kongedømme i Demak bliver grundlagt af Raden Fatah, en Majapahit prins (søn af Kong Kertawijaya med en kinesisk kone). En moske bliver bygget ved Demak. Et Islamisk Sultanat bliver grundlagt ved Cirebon.

1498
Tun Perak, militær leder i Melaka, dør. Sultan Mahmud af Melaka blev anset som en svag herkser. Tun Perak og hans efterfølger var den virkelige magt i Sultanatet. De sidste år af Mahmuds tid på tronen blev brugt med krig med Siam, helt op til Portugisernes erobring i 1511.

border
border   border
border
< Tilbage.
Netscape kÝrestol
Border
border
 
border
Netscape kÝrestol
     
     
border
border
© 2003 DanIndo